Huvudvärk – Nej tack!

Byggproffs, drabbas du ofta av huvudvärk?

Bygglegenden lvan Sundberg har med sitt företag Träarbeten 08 AB specialiserat sig på att bygga mer miljövänligt. Förutom den mest självklara fördelen, att det är snällare mot miljön, ser han flera fördelar.

– Idag mår jag betydligt bättre än då jag arbetade med att såga i tryckimpregnerat och arbetade med den traditionella sortens byggmaterial.

Ivan beskriver att man som byggare andas in allt möjligt när man hanterar isolering och sågar. Men trots att man känner sig trött och har ont i huvudet så biter man ihop och kör på i gamla hjulspår. Man reflekterar inte över att något kanske är fel.

– Har man som byggare ofta ont i huvudet, drabbas av hosta, allergier eller bihåleinflammation så borde man ta sig en funderare. Både byggarens arbetsmiljö och kundens boendemiljö kan bli betydligt bättre.

En av bovarna i moderna byggen är att de är beroende av plaster i väggarna. Plaster som innehåller många gifter, och som dessutom har relativt kort livstid och inte är särskilt kompatibelt med trä.

– Det ingen slump att hus som bygges för 100 år sedan står än idag, medan mer moderna hus ständigt drabbas av problem.

Ivan gick 100% Proffs Academys utbildning “Hållbart byggande”. 25 april kör vi utbildningen igen. Ta ett legendariskt kliv mot bättre hälsa och miljö!

Mer info och anmälan här: https://100procentproffs.se/evenemang/hallbart-byggande