Information

Vill du veta mer om 100% Proffs?

100% Proffs byggvaruhus säljer byggvaror till byggproffs i Stockholm
100% Proffs byggvaruhus säljer byggvaror till byggproffs i Stockholm

Historia

Idén till 100 % Proffs föddes 2003 på Enskede Trä & Byggvaror. Då hade vi både byggproffs och privata konsumenter som kunder. Vi insåg snart att vi ville bli ännu bättre på att hjälpa våra kunder i deras byggprojekt.

För att bli den bästa rådgivaren och leverantören av byggvaror i Stockholm behövde vi nischa oss genom att välja målgrupp. Byggproffs och hemmafixare har ju ofta olika sorters utmaningar, förkunskaper och krav på material. Vi valde att bara rikta in oss mot stans professionella byggare. Vi lägger allt fokus på proffsbyggarnas behov, säljer bara det som de vill ha och anpassar sortimentet efter deras önskemål.

Beslutet att bara ha byggproffs som kunder blev så framgångsrikt att verksamheten växte med ytterligare en filial i norra Stockholm, Norrvikens Trä, som öppnade i mars 2007.

2013 flyttade vi från Norrviken till Staffans väg 5 i Rotebro. Den nya anläggningen på 7.000 kvadratmeter har alla byggvaror samlade under ett tak där byggproffs kan lasta sitt byggmaterial enkelt och i behaglig rumstemperatur för att snabbt komma vidare till bygget. Klimatanläggningen gör att hallen har optimal temperatur och luftfuktighet för att byggmaterialet ska hålla den höga kvalitet som professionella byggare kräver.

Samma år bytte anläggningarna namn till 100% Proffs, från att ha hetat Enskede Trä & Byggvaror respektive Norrvikens Trä.

Läs mer om våra tjänster här.
Läs mer om 100% Proffs filosofi här.

Milstolpar i 100% Proffs historia

1991: Pier ”Pirra” Giannini, Patrik ”Putte” Ström, Thomas Nilsson och Rolle går in som ägare i Norrvikens Enskede AB som äger både Norrvikens Trä och Enskede Brädgård.

Ägarfilosofin formuleras: ”Vi äger inte företaget för att bli rika. Huvudsyftet med vårt ägande är att ha kul när vi arbetar men vi ska ha råd att äta oxfilé när vi känner för det”.

1993: Vi köper lager och inventarier från konkursboet Bandhagens Byggmaterial och flyttar all verksamhet till Bandhagen. Då ärver vi en del personal som bl.a. Björn Dahlin.

1994: Nuvarande koncern-vd Fredrik Sölve anställs.

1997: Går med i frivillighetskedjan D4.

1998: Dan Johansson börjar jobba som innesäljare. Han är delägare sedan 2004 och rektor för 100% Proffs Academy sedan 2013.

2003: Börjar sälja bara till professionella byggare.

2004: Peter Sjögren lämnar vd-jobbet i Bygma och börjar på dåvarande Enskede Trä & Byggvaror.

2006: Peter Sjögren blir platschef/vd för Enskede Trä & Byggvaror.

2007: Öppnar Norrvikens Trä.

2012: Bestämmer våra värdeord: engagemang, flexibilitet och trygghet.

2013: Flytt från Norrviken till den nya anläggningen i Rotebro.

2013: Namnbyte till 100% Proffs på båda anläggningarna.

2017: Thomas Nilsson går i pension och Fredrik Sölve blir koncern-vd.

Läs här hur vi hjälper stans byggproffs