Information

Behöver du rådgivning?

Lars Jansson på 100% Proffs i Bandhagen

Lars Janssons bollar i luften

Lars Jansson på 100% Proffs i Bandhagen

Sedan februari 2021 har Lars Jansson varit säljledare på 100% Proffs i Bandhagen. Pandemin och bristen på vissa material har krånglat till tillvaron en hel del i år, men Lars och kollegorna har ändå lyckats knyta ihop säcken bra.

 
 
 

Hur har du det på 100% Proffs, Lasse?

   – Jag har det väldigt bra. Mitt team är helt suveränt. Med en blandning av tjejer/killar och äldre/yngre kompletterar vi varandra mycket bra. Några gamla rävar med stor byggkompetens och de yngre förmågorna med sin snabbhet och datakompetens. Vi lyssnar och lär av varandra och ingen fråga är för dum att ställa. Med vetskapen om att alla medarbetare gör allt för att våra byggproffs ska få bästa tänkbara support känner jag mig stolt att jobba här.

Vad gjorde du tidigare?

   – Tidigare har jag jobbat på Fredells i Sickla och på Cembrit under sammanlagt 38 år, enbart med byggföretag, så jag har sluppit alla amatörer. Men aldrig har jag upplevt ett liknande år med både pandemi, stora materialbrister och skenande prishöjningar, framför allt på de träbaserade materialen.

Hur har ni tacklat materialbristen då?

   – Under året har vi bara fått köpa kvoterade mängder från våra ordinarie leverantörer. Det har varit långt under de volymer vi har behövt. Våra inköpare har lagt otroligt mycket tid på att hitta bristvarorna hos andra leverantörer på marknaden. För att säkerställa att våra trogna kunder ska få ut sitt material har vi inte sålt dessa bristvaror till kunder som bara handlar ibland.

Hur har ni hanterat prisökningarna?

  – Priserna, på framför allt träbaserade produkter, har varit väldigt svajiga hela året. Vi har försökt vara tydliga med det i våra offerter och vi hoppas och tror att våra byggare har lyckats förmedla detta vidare till sina slutkunder.

Vad ser du fram mot just nu?

  – Jag längtar efter att vi får igång våra 100% Proffs Academy-utbildningar igen. Pandemin släckte ju blixtsnabbt ner alla våra evenemang och utbildningar. Nu finns det ett stort behov av bra utbildningar och certifieringar för byggproffs.

Har du några generella råd att skicka med byggproffsen?

  – Vi får in väldigt många förfrågningar som byggaren vill få pris på. Jag skulle önska en större tydlighet i många av dessa förfrågningar för att vi ska kunna få till en så noggrann offert som möjligt. Det gäller allt ifrån mängder, ritningsunderlag, när leveranser preliminärt kommer ske och om leverans kan leverans ske direkt från fabrik. Denna tydlighet kan i många fall göra stor skillnad, så att din offert visar just det som är relevant för dig.

Bra tips. Har du något mer?

   – De flesta av våra erfarna byggproffs är smarta och förstår det geniala med att handla efter vårt koncept “All inclusive”. När vi levererar material till arbetsplatsen ingår kostnader som väderskydd, underslag, tidspassningar, aviseringar, sena tilläggsbeställningar, mellanlagring och annat. De rutinerade byggproffsen älskar att slippa huvudvärken med oväntade tilläggskostnader. Mindre huvudvärk, bättre service och pristransparens, helt enkelt.

Avslutningsvis, har du något ess i rockärmen?

  – Inga jag kommer på så här direkt. Jo förresten, ett bra sätt att hålla hjärnan i bra trim är att lösa Sudoku. Jag kopplar bort allt annat genom att lösa de svåraste Sudokuna. Jag gillar alla bollsporter och har faktiskt ett riktigt bra bollsinne. Kanske är det därför jag har lätt för att ha många bollar i luften på jobbet.

Tack för samtalet, Lars!

  – Tack själv! Akta dig för amatörer nu, det kryllar av dem utanför våra grindar.

 
 
 

Ställ din egen fråga till Lars på 08-749 49 52 eller kom och hälsa på honom i Bandhagen. Du når honom också på lars.jansson@100procentproffs.se och på LinkedIn