Information

Nyfiken på hur vi kan hjälpa dig?

Lasse Möllerberg på 100% Proffs Rotebro

Lasse – ett oväntat fynd vid inventeringen

Lasse Möllerberg på 100% Proffs Rotebro

Idag ägnar vi oss åt inventering på våra anläggningar. När vi inventerade personalen i Rotebro visade det sig att vi var en person för mycket. Vi hade hittat Lars Möllerberg, en ny platschef för anläggningen i Rotebro.

Vad gör du här, Lasse?

– Jag passar på att lära känna mina nya kollegor och anläggningen i samband med inventeringen. Men formellt börjar jag som platschef 3 september.

Roligt, välkommen! Vad innebär rollen?

– Tack! Jag ska ansvara för anläggningen och personal och öka servicen mot kunderna ännu mer. Jag tror på platta organisationer med mycket arbetsglädje och frihet under ansvar. Mitt mål är att utveckla en miljö där det är ännu roligare att jobba här, för det smittar av sig hela vägen till kunderna.

Vad är 100% Proffs för dig?

– Företaget utmärker sig med rolig marknadsföring som sticker ut i sociala medier. Och det är stor skillnad att bara jobba med proffs. Allt går snabbare och man står inte ständigt och lär en hemmasnickare grunderna i hantverket, för att sedan sälja tre gipsskivor för några tjugor. Men ärligt talat så behöver jag lära känna 100% Proffs bättre innan jag vågar utveckla svaret mer.

Här har ju alla medarbetare minst ett ess i rockärmen. Vilket är ditt ess?

– Hmm…det första jag kommer att tänka på är att jag har tävlat mycket i cykling både i Sverige och utomlands.

Vilket är det roligaste loppet du har kört?

– Det var nog Los-loppet 1984, där senior A och B och juniorerna körde tillsammans. Jag kom trea, trots att jag var junior. Jag vann lite prispengar och det var helt enkelt en härlig känsla. Sport har alltid varit centralt i mitt liv. Både att utöva och att titta på. Jag har sprungit många halvmaror, men nu kör jag mest fotbollsträning, jag är ledare för grabbarna där hemma.

Du har alltså barn?

En hel hög. En 13-åring, en 14-åring och två 16-åringar. Två är mina egna och två är min sambos.

Oj, då har du väl att göra?

– Ja, tidvis liknar det mest en taxirörelse till olika aktiviteter. Våra ex och vi själva bor alla i Upplands-Väsby. Så långt är det smidigt, men i övrigt är det en logistisk utmaning. Vi har barnen i tvåveckorsperioder som överlappar varandra, så ibland är två av killarna hos oss, ibland fyra, ibland ingen. Kanske har jag en del att lära 100% Proffs om logistik, haha!

Vilka är dina råd till byggproffs i Stockholm?

– Logistiken är oerhört viktig för att få en bra lönsamhet. Tänk efter före är mitt viktigaste råd. Har du verkligen med dig allt? Kan du effektivisera bygget genom att beställa grejer och få rätt leverans på rätt tid? Kan du spara tid på att reglarna som du ska börja med ligger överst i leveransen?

Hur kan 100% Proffs underlätta här?

– 100% Proffs ska inte vara en leverantör, vi ska vara en samarbetspartner. Vi ska hjälpa till genom att ställa rätt frågor så att proffsen verkligen får med sig allt de behöver vid leveransen eller från butiken.

Vad gjorde du innan du kom hit?

– För många år sedan jobbade jag som regionchef på en teleoperatör. Där lärde jag mig hur viktigt det är att säljare verkligen kan sina produkter, det funkar inte annars. Säljaren upplevs som en okunnig krängare och kunden tappar förtroendet då man kan mer än säljaren. Sedan jobbade jag ett tag på EPS cement i Brottby och upptäckte att byggbranschen är rolig. Det är lite good old days, ett handslag är en överenskommelse och ett samtalsämne är inte längre bort än att man kan börja snacka fotbollslag.

Sedan har du varit kvar i byggbranschen?

– Ja, jag var på ett litet plattsättningsföretag som gick i konkurs och hamnade sen som byggsäljare på Optimera i Täby. Efter ett par år blev jag enhetschef. När utmaningarna tog slut där gick jag till Inwido och jobbade med dörrar och fönster. Och nu dök det här jobbet upp, det ska bli jättekul!

Hur har du laddat för nya jobbet i sommar?

– Jag har rivit och byggt ny altan där hemma och satt tak över poolen. Jag gillar att bygga på fritiden. Det blev en Sverige-sommar. En riktigt bra sådan, nästan i nivå med den soliga VM-sommaren 1994.

Kom gärna in i Rotebro och ta ett snack och en kaffe med Lasse. Än så länge budar vi inte ut kaffe till bygget.