Information

Behöver du rådgivning?

Nattproffs-Lasse

Lasse om livet som nattproffs

Nattproffs-Lasse

Lasse har jobbat natt i 20 år – lika länge som han varit pappa. Häng med på ett pass hos 100% Proffs nattstyrka som ser till att du får dina leveranser på morgonen dagen efter beställning. 

– I stort sett jobbar jag när andra sover och sover när andra jobbar, säger Lasse Forslin.

Först frukost – sen sova
Han kommer hem från jobbet i lagom tid för att väcka sina fyra barn, fixa frukost och hänga med till skolan. Sen måste han gå och lägga sig och ta vara på de dyrbara sömntimmarna innan det är dags att hämta på skolan igen.

– Anledningen är att vi ska vara snabbast ut med leveranser morgonen efter att kunden lägger beställningen. Det är en dyr tilläggstjänst hos många konkurrenter, men vi kör med upplägget “all inclusive”. Där ingår allt möjligt, saker som hamnar som dyra tilläggskostnader på slutfakturan hos konkurrenterna.

Packar och förbereder 
Nattjobbet består av att packa och göra i ordning morgondagens leveranser förstås. Men Lasse och hans nattkollegor tar också emot leveranser av virke, bruk, isolering och annat.

– Lastbilarna börjar sin runda hos oss på natten för att sen rulla vidare till andra bygghandlare i takt med att de börjar öppna på morgnarna. Det gör också att vi hinner fylla på i hyllorna så att det är välfyllt och snyggt när byggproffsen börjar rulla in på morgonen.

Dygnet-runt-bemanning ovanligt
Att ha sin anläggning bemannad dygnet runt är unikt i branschen.

– Jag vet ingen annan bygghandel som har nattplock, säger Lasse, men om inte annat kan du vara säker på att konkurrenterna snart tar efter. Det brukar vara så när vi börjar göra saker på ett nytt, annorlunda och lite smartare sätt, skrattar Lasse.

Trots fyra barn och nattjobb hinner Lasse med thaiboxning, gym och att ha ett socialt liv. Han jobbar 30 timmar i veckan och är ledig i 10 dagar på raken var tredje vecka. Det är den stora vinsten, säger han.

Läs hela intervjun med Lasse här i Byggvärlden.