Information

Nyfiken på hur vi kan hjälpa dig?

Fönster

Pelle får inte snacka för Säpo

Fönster

Pelle Svenblad har efter decennier i branschen börjat arbeta som rådgivande säljare hos oss. Vi har förhört honom.

Välkommen! Vad fick dig att komma till 100% Proffs?

– Jag har varit i byggbranschen i hela mitt liv, och det lockade att bara jobba med byggproffs. Annars fastnar man lätt i att lära hemmasnickrare grunderna, samtidigt som stressade byggproffs står i kö på bygghandeln och vill iväg och dra in pengar. Här går det undan, vi hjälper byggproffsen att få hjälp riktigt snabbt.

Vad mer skiljer 100% Proffs från andra bygghandlare?

– Personalen här är väldigt kompetent. Hos många andra bygghandlare finns kunskapen hos ett par nyckelpersoner och resten av personalen är säljare.

Vad har du för bakgrund?

– Jag har bland annat jobbat på Trollbäckens trä, där jag för övrigt lärde känna Micke och Peter som nu åter är mina kollegor på 100% Proffs. Sedan har jag jobbat många år som byggare. Under en tid gick jag under jorden och jobbade mycket i stans tunnlar. De är ofta skyddsobjekt, så Säpo förbjuder mig att berätta mer om det. Eller, jag kan prata, men då måste jag tyvärr likvidera dig efteråt. Och det vore ju synd.

Vad har du för ess i rockärmen?

– På en annan bygghandel startade jag upp fönsteravdelningen. I kombination med att jag själv har byggt mycket har det gjort att jag är väldigt bra på fönster. Jag har byggt om en sommarstuga utanför Vendelsö till ett bostadshus. Där bor jag och min fru idag. Mina två söner är utflyttade. Vad har jag mer för ess… veteranhockey tycker jag är kul, men kroppen strejkar lite, så det blir inte så mycket av den varan för tillfället. Jag går mest och kollar på hockey istället.

Vad hade du gjort om du inte hade varit i byggbranschen?

– Det finns inga alternativ. Det är en jävligt rolig bransch som man även har mycket nytta av i alla möjliga sammanhang. Tyvärr blir man även lätt yrkesskadad. När jag går in i en kåk kollar jag lite i smyg om det är ett proffs som har gjort jobbet eller ej. Men jag brukar aldrig säga något till den som bor där.

Hur verkar de nya kollegorna?

– Det är skön stämning och folk är som sagt väldigt proffsiga. Jag är till exempel väldigt imponerad av vår transport- och logistikchef Fredrick ”Draken” Drakenlind. Han bara löser allt, saker blir gjorda direkt. Det finns inga problem, kunden får bara lösningar serverade. Företaget har också ett bra ledarskap som smittar av sig på allting – inom organisationen, på kunder, på leverantörer och samarbetspartners.

Vilket råd vill du ge byggproffsen i Storstockholm?

– Det finns mycket kunskap på vår anläggning, kom ihåg att det aldrig är fel att fråga. Inget byggproffs kan allt, man har sina specialområden. Det kommer ständigt nya produkter och tjänster som kan underlätta i vardagen. Bara genom att fråga kan man hålla sig uppdaterad. Men sedan vill jag också råda byggproffsen att dra nytta av 100% Proffs otroligt effektiva logistik och tjänster. Du kan få offerten eller byggvarorna till bygget redan imorgon. Det är outstanding i branschen.

Du verkar vara en person som skrattar mycket. Stämmer det?

– Mamma sa en gång till mig att livet inte bara är en lek. Att man måste kunna ta en del saker på allvar. Det var nog väldigt klokt sagt av henne. Men jag funderar fortfarande över vad fan hon menade. Hahaha!

Ställ din egen fråga till Pelle på 0723-10 32 07 eller maila honom på per.svenblad@100procentproffs.se

Läs mer om vår effektiva logistik, som Pelle berömmer.