Information

Behöver du rådgivning?

Rebecca Sallmander ritar kök

Rebecca – nytt köksess på 100% Proffs

Rebecca Sallmander ritar kök

Vårt köksess Rebecca Sallmander trivs bäst i hemmets hjärta (köket). Att umgås med familjen och att rita kök är det roligaste hon vet – så hon lägger bokstavligen all sin tid på det.

Vad gör du på 100% Proffs, Rebecca?

– Jag är köksritare, designer. Hjälper byggproffs att planera kök och komma med tips, idéer och råd. Byggproffsen är själva duktiga på kök, men jag har jobbat så många år med det att jag oftast kan bistå med råd och tips ändå.

Hur hamnade du på det spåret?

– Tidigare jobbade jag i modebranschen. En dag fick jag ett tips från en vän om att söka mig till köksbranschen, till Ballingslöv som sökte folk just då. Där jobbade jag mot privatkund och ritade upp kök och diskuterade drömkök med kunder. Jag tycker att hemmets hjärta är viktigt, och att kök är väldigt kul, så jag har fortsatt med kök helt enkelt.

Har du något allmänt tips när det gäller kök till byggproffs?

– Tänk bänkytor. Hur balla och fiffiga grejer man än hittar på så är bänkytor det man som boende i slutändan värdesätter högst. Däremot är det roligaste för mig att jobba med riktigt kluriga kök, trånga utrymmen där man måste köra Tetris och trolla för att få det att fungera. 

Vad blir ofta fel i kök eller när de ska byggas/monteras?

– En klassiker är att man placerar diskhon för nära spisen eller annan el. Ibland är det ju omöjligt att undvika, men en rekommendation är att tänka 60 cm mellan till exempel spis och diskho.

Vad särskiljer 100% Proffs från andra bygghandlare?

– Det är faktiskt förbaskat trevligt här. Väldigt trevligt! Tillmötesgående människor, skön atmosfär, bra kundvård, omhändertagande, människor som tänker på andra. Kunderna verkar dras hit trots att det finns många andra brädgårdar som erbjuder motsvarande produkter. Trevlig atmosfär och bra bemötande väger på något sätt tyngst.

Har du något ess i rockärmen?

– Jag är bra på att sjunga. Jag gör det inte så ofta, men jag är bra på det. Gick på Adolf Fredriks och borde väl egentligen ta upp sången igen, nu när barnen börjar bli lite större. Och så gillar jag bilar, jag har en Tahoe som jag har döpt till Texas. Tvådörrars truck, amerikanare med mullrande V8 förstås. Jag är ett med den. När jag blir av med den kommer jag tappa bort mig själv.

Vad gör du på fritiden annars?

– Det är familjen rakt av. Jag älskar det vardagliga och hemmafixandet. Inredning och ta hand om barnen, grilla och fixa. Det mesta händer hemma i Segeltorp, men jag älskar också att vara i Mariefred och på Öland där familjen har ett litet hus.

Har du något allmänt råd till byggproffs som bygger kök?

– Det första jag kommer att tänka på är att om du ska montera stenskiva, ta in en mallare. Det kan tyckas vara en onödig utgift att någon ska ha några tusen för att komma och mäta och malla, men du slipper ta risken med att en dyr skiva blir för kort och måste kastas. Och även om alla byggproffs kan mäta så är det lätt hänt att det blir lite fel. Som byggare vill du helt enkelt inte stå för den risken, så lej bort den. Det är en mycket prisvärd försäkring. Ett annat tips är förstås att inte tveka att komma och snacka kök med mig!

Vad ser du fram mot mest härnäst?

– Mina kunder, och att hjälpa dem. Och det säger jag inte för att fjäska, utan jag ser verkligen fram mot det mycket. Och att rita kök, för det tycker jag är askul!

Ställ din egen fråga till Rebecca på 08-749 49 38 eller maila henne på rebecca.sallmander@100procentproffs.se.