Information

Nyfiken på hur vi kan hjälpa dig?

Thomas Skoog på 100% Proffs

Thomas Skoog älskar All inclusive

Thomas Skoog på 100% Proffs

Vår utesäljare Thomas har jobbat på 100% Proffs sedan våren 2021. Ändå ser vi honom knappt, för han är mest ute och hjälper kunder om dagarna.

Hur hamnade du på 100% Proffs, Thomas?

– Jag blev uppringd av en rekryterare som hade sett min profil på LinkedIn och har nu varit här sedan våren 2021. Dessförinnan var jag på Färingsö trä, där jag började 2008. Färingsö trä har varit lite som ett familjeföretag, brorsan ägde och drev det och farsan jobbade också där. En likhet vi hade med 100% Proffs var att vi såg till att fixa fram det byggaren behövde om det inte fanns hemma. Men där jobbade vi med amatörer också, till skillnad mot 100% Proffs.

Saknar du att jobba mot amatörer?

– Nej, det är skönt att bara jobba med proffs, de vet oftast vad de ska ha och allt flyter på. Amatörer kunde man lägga en timme på att stå och hjälpa med frågor, och så sticker de ändå iväg och handlar hos billigaste amatörhandel. 

Trivs du hos 100% Proffs?

– Jag trivs jättebra, det är en kanon-arbetsgivare. Ett grymt bra företag. Vi har kul ihop här, och det tror jag att kunder ser. Med en liten, privat ägargrupp och korta beslutsvägar blir vi fria att göra lite vad vi vill av företaget.

Du är utesäljare hos 100% Proffs, vad innebär det?

– Jag är ute hos kunderna i deras vardag och ser deras projekt. Snackar med dem, frågar om allt fungerar och vad de har framför sig under dagen. Stämmer av om vi kan hjälpa till på något sätt. Samtidigt passar jag på att säkerställa att de är nöjda med oss som leverantör. Vanligtvis är de mycket nöjda, jag kan nästan önska att jag fick lite mer kritik ibland. Något förbättringsområde att jobba med liksom. Men jag är inte alltid ute, ibland jobbar jag inne på anläggningen med offertarbete och annat. 

Vad särskiljer 100% Proffs bland konkurrenterna, tycker du?

– Framför allt jobbar vi bara med företag, byggproffs helt enkelt. Vi har bemannat företaget med rätt personer, det är väldigt kunniga personer som jobbar här. Vi är proffs på det vi gör, att serva byggproffs. Och så måste jag slå ett slag för All inclusive, det är makalöst bra att man kan lägga en order 16:55 och få ut det tidigt på morgonen efter, utan extra kostnader. En del byggare säger att vi är dyra, men de riktiga proffsen vet att vi är prisvärda när man räknar på det. Hos konkurrenterna tillkommer alla möjliga kostnader, med allt från väderskydd till olika leveranspriser för olika zoner i Stockholm. Vi fokuserar på att lösa problem åt byggproffset istället för att se en chans att ta extra betalt för varenda liten grej. Det upplägget upplever jag att våra proffsigaste kunder är extremt nöjda med. För nya kunder behöver jag få en chans att förklara upplägget, och då brukar de tycka att All inclusive är klockrent. 

Hur ofta händer det att du stöter på ett byggproffs som inte vet vilka 100% Proffs är?

– Aldrig. Det har aldrig hänt. Till stor del för att vi har en rolig och relativt aggressiv marknadsföring och personlig dialog med byggproffsen, inte minst i sociala medier. Vi är flitiga och syns på ett kul sätt. Det händer mycket med kring oss, överlag. Just nu tycker jag till exempel att man ska se till att vinna vår proffsiga boxningssäck att avreagera sig på om man är trött på amatörer. Det gör man genom att berätta om ett tillfälle då man blev trött på amatörer, i ett eller flera av dessa kommentarsfält: Facebook, LinkedIn eller Instagram.

Proffsig boxninssäck för den som är trött på amatörer.

Du är rätt aktiv på LinkedIn, visst är det lite unikt i byggbranschen?

– Ja, LinkedIn är inte jätteutbrett i byggbranschen, och det är synd. Jag tycker att det är ett jättebra medel för att knyta kontakt med företagsledare och byggproffs. Jag knyter gärna LinkedIn-kontakt med varenda byggproffs i stan, det är bara att skicka en kontaktförfrågan här

Har du något ess i rockärmen?

– Hmm…vad kan det vara? Jag gör en grym räkrisotto. Och så har jag nördat ner mig i hur en drink ska smaka. Jag gör mycket gin & tonic, testar olika sorters gin och olika sorters tonic. Sverige är bra på att producera bra gin, i nästan varje stad och landsort finns det folk som tar fram gin. Det vore kul att få pyssla med i framtiden. Någon sorts gårdsproduktion i garaget, haha!

Vad ser du fram emot mest just nu?

– Just nu längtar jag förstås till att pandemin har släppt och att materialbristen upphör. Det vore underbart att få köra igång 2022 och ha lämnat pandemin bakom oss. 

Har du något tips till Stockholms byggproffs?

– Ha oss med redan i början av projektet, boka ett startmöte med oss. Det kommer att underlätta, då kan vi säkra upp leveranserna så att grejerna kommer och att de kommer i tid. Ring mig eller Patric Nyberg, så är vi med redan från början i offertarbetet. Ett ess i rockärmen som vi erbjuder byggproffsen är att man får mellanlagra sina grejer hos oss, så man slipper ha grejerna på bygget. På så sätt vet man att sakerna finns på plats, att de förvaras tryggt inomhus hos oss och körs ut först när de behövs. Även denna fantastiska tjänst ingår i priset, det är en del i vårt All inclusive-koncept. 

Hör av dig till Thomas på 0766-96 52 28, thomas.skoog@100procentproffs.se. Skicka gärna en kontaktförfrågan till Thomas på LinkedIn